image

Uvod

Poduzeće "Bakalar Komerc" d.o.o. utemeljeno je 1990g. u privatnom vlasništvu gosp. Branislava Bakalara, sa sjedištem u Čapljini.

U početku poduzeće funkcionira na načelu klasične veleprodaje, vremenom se prilagođavajući sve više zahtjevima tržišta za vlastitom dostavom, i ljudima na terenu, kako komercijalistima, tako i unapređivačima prodaje.

Osnovna djelatnost poduzeća je trgovina na veliko i malo proizvodima široke potrošnje te distribucija istih u cijeloj Bosni i Hercegovini. Poduzeće raspolaže sa preko 7000 m2 suvremeno opremljenog skladišnog prostora, od toga su rashladne komore kapaciteta 3500t robe sa temperaturnim režimom od +8'C do -22'C.

Šta radimo

Ekskluzivni smo uvoznici i distributeri za BiH roba iz programa: Pomurske Mlekarne, Šabačke Mlekare, Senta, Sertop, Tayas, Kervan, Krainer, Ipsa, Terravita, Fiamma Vesuviana, Rupp, Eta Kamnik i drugih. 

2006g. razvijamo vlastitu robnu marku bombona pod imenom Star's koji, polako ali sigurno, postaju prepoznatljiv brand među konditorskim programom kod naših kupaca.

Osim na tržištu BiH sa svojim prodajnim asortimanom zastupljeni smo i na tržištima Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Austrije, Njemačke... 

Koristeći najmoderniju tehnologiju, naši komercijalisti šalju narudžbe direktno u centralno skladište nekoliko puta dnevno. Osiguravajući tako kvalitetnu kapilarnu dostavu robe u roku od 24 sata, a sve u cilju što bolje opskrbe naših kupaca kojih trenutno imamo oko 2000, s tendencijom rasta svake godine. 

Poduzeće također posjeduje i carinska skladišta.

image

Naš cilj

Naš cilj je tjednim obilaskom kupaca omogućiti kontinuiranu zastupljenost artikala iz naše ponude u svim maloprodajnim objektima, i tako osigurati njihovu dostupnost krajnjim potrošačima. Također se trudimo podići kvalitetu usluga dostave na najvišu razinu.

image

Naše vrijednosti

Bakalar Komerc danas upošljava preko 100 djelatnika, 15 komercijalista strateški raspoređenih na cijelom teritoriju Federacije i Republike Srpske, koji redovno obilaze naše kupce. Imamo poslovne jedinice u Tuzli i Visokom.

image

Naša rješenja

Radi što bolje koordinacije i efikasnosti na terenu, naš cjelokupni vozni park je opremljen GPS navigacijom.

 

Uvijek se trudimo da budemo drugačiji

Ako mislite da nešto trebamo mijenjati u našem poslovanju....

Kontaktirajte nas